Йога - пътят към хармонията

Най-доброто за здравето, красота и душевния мир е йога практиката. В нашите йога сеанси подготвяме тялото за навлизане в позите /асани/ плавно и постепенно без пренапрежение и преумора. Тонизират се всички мускули, подобрява се гъвкавостта и състоянието на ставите и гръбнака. Всеизвестна е и силата на контролираното дишане – пранаяма. Сеансите завършват с ралаксация и водена медитация.

Йога - АЙЯ Студио

Йога е науката, която води по пътя на опознаване на човешката същност и целта ѝ е достигане до чистото съзнание, покоя и блаженството в нас. Йога ни разкрива скритите закони, които управляват ума и ни дава средство да се справяме с емоции като гняв, угризения, вина, завист, страх.
Когато тези емоции ни обхванат, нашата жизнена енергия се изчерпва, тялото ни отпада, умът ни е омаломощен. Посредством техниките на йога – физическите и дихателните упражнения, медитацията и релаксацията, и чрез прилагането на знанието в ежедневието ние презареждаме тялото и ума си, печелим ценно време за себе си, за работата си, за семейството си и за обществото. Йога ни учи как да запазим баланса си, когато сме радостни и щастливи, и как да преминаваме с успех през стресови ситуации, запазвайки самообладание. Или простичко казано – посредством йога ние се грижим за нашето тяло и ум, като се докосваме до нашия дух (източник), което ни зарежда с енергия и хармонизира живота ни, прави ни по- щастливи, по-спокойни и по-успешни.

Видове йога

Направленията и видовете Йога в днешно време са изключително много. При нас, в АЙЯ Студио, сме се постарали да съберем най-доброто от цял свят, за да можем да ви предложим богат избор от различни техники в Йога, като например:

 1. Йога за начинаещи
 2. Йога за напреднали
 3. Йога за бременни
 4. Кундалини йога
 5. Пауър Йога - начинаещи ( Подходяща е за всеки, който иска да поддържа добра форма. Практиката включва асани и дихателни техники, които подобряват силата, гъвкавостта и издръжливостта на тялото. Упражненията се изпълняват по-динамично и имат енергизиращ и изгарящ подкожните мазнини ефект.)
 6. Денсфит аеробика – начинаещи (Танците са подходящи за всички жени, които искатда се тонизират и заредят с добро настроение.Хореографията им осигурява необходимото за поддържането на добра форма натоварване. Редуването на динамични с по-ниско интензивни движения благоприятства изгарянето на излишните мазнини, без риск от контузии и претоварване.)
 7. Йога денс - начинаещи (Практиката е подходяща за жени; има енергизиращ и тонизиращ ефект, подобрява гъвкавостта и координацията, създава настроение и игриво отношение към живота. Йога денс е идея,родена от срещата между Танцът и Йога - движението следва дъха, а асаните се сливат в грациозна хореография.)
 8. Шакти Йога (Практиките, включени в програмата на Шакти Йога, целят задълбочаването на връзката на жената с извора на нейната сила и творческо вдъхновение. Шакти е олицетворение на божествената женска съзидателна енергия.Изпълняването на различните асани, дихателни техники и релаксации възстановява хормоналния баланс, тонизира и енергизира тялото, стойката става изправена, а движенията – изящни. Специално подбраните упражнения увеличават чувствеността в интимната област, облекчават предменструалния синдром и менструалните болки, подобряват самочувствието и ни подтикват да изградим една нова, нежна и вдъхновяваща връзка със самите себе си.)
 9. Интегрална Йога
 10. Динамична Йога може да е само за вас. Едно приятно, забавно, практично и интелигентно занимание, лесно, достъпно и полезно за всички възрасти. Ефекти: извайване и поддържане на перфектна фигура; укрепване на мускулатурата и подобряване на работата на жизнено важните системи в тялото; премахване на сковаността, умората, освобождаване на стреса и напрежението; повишаване на удоволствието и свободата в движението, нарастване на силата и енергията в тялото, стягане, тонизиране, подмладяване; отваряне на всички дихателни пространства и овладяване на дишането; добиване на контрол върху жизнената енергия в тялото при покой на сърцето и ума.

Ци гун

Ци гун / Чи Гун/ Ки Гонг (букв. „умение/работа с биоенергията”) или „китайска гимнастика”, както е по-известна здравословната гимнастика на Изтока пред по-широката публика, отколкото по-модерната и широко-достъпна Йога. Структура на заниманията Ци Гун, които предлагаме:

 1. Дзин Гун – Стойки от Те Кион
 2. Ней Дан – Дихателни упражнения
 3. Разтегателни упражнения
 4. Гимнастика за ставите
 5. Дун Гун – Играта на 5-те животни
 6. Ней Дан – Медитативни упражнения
 7. Дзин Гун – Изометрични упражнения
 8. Базови упражнения от Тай Чи
 9. Упражнение „Сливане на Небето и Земята”

Преподаватели

Занимава се с йога за начинаещи, напреднали, йога при гръбначни изкривявания и др.

Даниела Д. Иванова завършва Финанси и контрол в УНСС – София, но много скоро след това намира вдъхновение и мотивация в йога. Следват дългосрочен курс за йога инструктор в НСА „В.Левски“ по системата RYE, веднага след това и по Пилатес. Специализация по VINYASA FLOW YOGA в Шри Ланка – Коломбо. От 2003 до 2009 стажува и работи в Yoga Palace - Бангкок, Тайланд. Участва в обучения и курсове на различни преподаватели като Шива Рей и Тара Стайлс. Притежава дългогодишен опит като йога-педагог с групи от възрастни и деца. Преподава и обучава инструктори по йога, пилатес и аеробика по системата ISPA в център Lotos4ever. Води групи от възрастни в йога студио АЙЯ. Работи с групи от деца във Френския лицей Виктор Юго, детски градини Фънки Мънки, Алиса, Смърфовете, Лиди и др.

Занимава се с интегрална йога

Казвам се Радостина Янева (Ради). Обичам да използвам клишето „Йога промени живота ми”. Открих колко прекрасен и усмихнат може да бъде денят ми, когато се чувствам добре. Предстои ми дипломиране за йога инструктор към НСА. Преподавам интегрална йога за начинаещи и общо ниво. Заповядайте при нас и открийте един нов свят изпълнен с повече баланс, здраве и мир.

Занимава се с Ци-Гун

Поздрави на всички търсещи! Името ми е Живко. С Ци Гун / Чи Гун / Ки Гонг (букв. „култивиране на вътрешната енергия”) се запознах преди около 20 г. Малко по-рано направих и първите си стъпки в бойните изкуства и йога. Първоначалните ми опити бяха концентрирани върху самочувствието, здравето и физическите умения. Тези трите са началото, но и много малка част от пълнотата и истината за био-енергийното равновесие на човека.

Предпочитам да преподавам „китайска гимнастика” (както е по-употребяваното име пред по-широката публика), отколкото по-модерната йога. Причините са няколко. Първо – много малко са ученията на йога, които са очистени от суеверия, културни наслоявания, традиционни вярвания и бизнес пакети. Второ – считам бойните изкуства (които са Път, а не просто „самоотбрана”) за усъвършенствана йога. Трето (то произтича от предходното) – древността на една практика не е никаква гаранция за нейната удачност, а напротив. Четвърто – освен здравина, гъвкавост, извисяване и разтегнатост ние се нуждаем от координация, заземяване, фокусираност, ловкост и т.н. Пето – груповата практика и особено по двойки е най-същественото достижение на бойните изкуства.

В моята методика използвам традиционни практики от Китай, Япония, Корея, Индия, съобразени със т.нар. „здравословна гимнастика” като част от кинезитерапията. В духовно отношение упражненията, които давам са съобразени със законите на паневритмията и агни йога. Последното, което бих искал да спомена е, че препоръчвам горещо на всички да спортуват редовно, наред с „вътрешните практики” и при всяка възможност да танцуват, особено български народни танци.

Благодаря на всички мои Учители и добре дошли на всички, които ще оценят практиката ми!

Занимава се с динамична йога, Ци-Гун и др.

Здравейте,казвам се Христо - AUMENNA. От 4 години преподавам Динамична Йога, Йога и Ци Гун за начинаещи и средно напреднал. От 17 години активо се занимавам с Йога, както и с други практики, развиващи вътрешния ни потенциал, както в тялото така и ума. През този период открих, че Йогата, като цяло в различните й аспекти на проявление, е не само едно практично и приятно самостоятелено занимание... но и, че тя присъства, като неразделна част, от всяка психофизическа подготовка, при почти всички спортове по един или друг начин. Йогата, като същност на Сливане и Общение със собствената ни енергйина същност на проявление на всички нива, е само по себе си едно много приятно и практично занимание в природосъобразния ни начин на живот, но за жалост трудно намира мястото си в забързания му ритъм и много хора нямат време за да я усмислят и абсорбират... За да разберат, че йога не е само една приятно полеза, релаксращо, тонизираща гимнастика, а че и тя е Едно дълбоко общение със собствента ни жизнена същност на всички нива... едно върховно единение и сливане с нея... Със самия ни жизнен поток от чиста позитивна енергия, която тече през нас в телата ни... а и, че занимавайки се и практикувайки Йога, ние не само приятно се раздвижваме докато я практикуваме, но и едновремено с това се научаваме и да дишаме и стоиме правилно, и да се уединяваме и успокояваме. да се сливаме в едно цяло със себе си, чрез диханието си в позите и да течеме свободно заедно с нея...

Блажен е Този, който постигне това Блажено сливане и единение с нея.

Той допуска потока на Радоста и Насладата в живота си, и тя става неразделна част от него, а и той става неразделна част от Любовта и Щастието на цялото с нея...

Изучавайки дълго време приципите и философията на ЙОГА, аз ги направих принципи и философия от моя начин на живот...

От дългите години на практика и занимание с йога открих..., че йога е едно много хубаво занимание, но за жалост много малко хора, могат веднага да вникнат в същността му и да усетят осезателно проявлението на собствената си жизнена енергия в тялто... Просто нямат достатъчно налично свободно време, и спокойно търпение за да проникнат и да се слеят с нея, а донякъде и поради наличността и забулеността от догмите и терминология й... причини много... но... Практикувайки и други спортове аз неусетно започнах да прилагам и приципите и техникте научени от нея в другите спортове открвайки ефективността й в всеки един от тях ..но Същевремено открих, че и техниките и приципите от другите спортове неизмено обогатяваха и практиката ми в йога допълвайки липсващите ми ефекти от нея кобинирайки ги с приципи и техники от други спортове и дисциплини... и така Йога за мен постепено ставаше все по озезателна в чисто жизнено и енергийно отношение, осъзнавайки същевремено и полезността й във всеки едни друг спорт... и постепено Всичко от само себе си взаимно се обогатяваше и натрупваше.... Показвайки откритото и усвоеното от мен на други хора, забелязвах как бързо усещат движението на потока от жизнена енергия в себе си, усещайщи ефекта от същноста й, когато леко се наблегнат на различни акценти от нея много повече отколкото ако чисто се изпълняваше всяка позиция в йога...Така от само себе си започнах леко по леко да комбинирам техниките и приципите от други спортове и дисциплини с техниките и приципите от йога.... в една по - прагматична и увлекателна разновидност на йога да я прилагам във всичко което правя, като един начин на за сливане и единение с него, една по динамична йога различна от другите и същевремно подобна на тях, отговаряща повече на забързания ритъм и на нуждите и потребностите на съвремения човек и неговия интезивен и екстремен начин на живот... Така дръзнах да наруша традците и да предложа на другите едно ново усещане за протичането на жизнените енергий в тялото с едно съкровено и динамично изживяване в йога, предлагайки им една нова и забавна форма на развлечение и личностно развитие, лесна и достъпна за всеки...

Занимава се с йога за деца, йога практики "Обичам тялото си" и "Лечебна интимна йога за жени"

На 28 години съм. Уча психология, а страничните ми интереси са насочени към философията, религията, самоусъвършенстването и човешкото тяло. Занимавам се любителски със спорт от много малка. Опитвала съм художествена гимнастика, бойни изкуства, танци, тичане, фитнес и какво ли още не. Преди 5 години започнах да се интересувам от йога и точно тук открих себе си. Започнах да практикувам и ден след ден усещах нейното положително въздействие върху всички аспекти на моя живот.Това древно учение ми помогна да се спрявя с много лични предизвикателства, да подобря физическото и психичното си здраве, да задъбоча връзката със самата себе си. Да разпрострянчвам тези ценни познания е моя мечта и вътрешна потребност.

"Йога за деца" Уроцитв по йога могат да бъдат приспособени към всяка една възрастова група, така че да откликват на нейните възможности и потребности. Упражненията се представят под формата на привлекателен разказ или любима приказка, така че да събудят интереса и въобрайението на децата. Забавлявайки се, те извличат неизброимите ползи от практикуването на тази древна система, даваща обещание за по-добро здраве и по-пълноценен и щастлив живот. Практиката включва дихателни техники, асани и релаксация.

Йога практики "Обичам тялото си" Тялото е най-ценното и удивително нещо, което имаме. Съвършенно устроено, то притежава изключителна мъдрост и способност да се самовъзстановява. Жените, обаче, сме по-склонни да обръщаме внимание на неговите "недостатъци" и ден след ден го обсипваме с критики, а това негативно отношение води до влошаване на функционирането му и понижава самочувствието ни. Целта на упражненията е да възстановят връзката с нашето тяло, да ни помогнат да го погледнем с любов и възхищение, което неминуемо ще подобри здравето ни и ще ни помогне да се доближим до мечтаната фигура.

"Лечебна интимна йога за жени" Асаните и упражненията тук са насочени към подобряване на здравето на женската репродуктивна система и поддържане на тонуса на интимните мускули. Тези най-важни аспекти от женското здраве биват често неглижирани, поради моралните ограничения, наложени от обществото. Ето и част от ползите, които носят упражненията в курса:

 1. По-голямо удовлетворение от интимния живот (и за двамата партньори) и многократно увеличаване на шансовете на жената за достигане на оргазъм.
 2. Повишено самочувствие и подчертана женственост.
 3. Подобряване на шансовете за забременяване след определена възраст и по-лесно и безболезнено раждане.
 4. Превенция срещу смъкване на органите в малкия таз и инконтиненция на уринирането, което е често срещан проблем при жените.
 5. Намаляване на дискомфорта, свързан с менопаузата.

Занимава се с йога за начинаещи, напреднали и бременни

Практикувам йога от 1992 г. Осъзнавам различни аспекти от живота си, изграждам мирогледа си постепенно. Йога практиките ми са на базата на древни традиционни индийски практики, адаптирани за съвременния начин на живот: асани, които балансират тялото и ума; пранаяма - практики, които въздействат на енергийното тяло, и медитативни практики за успокояване на ума. Йога обхваща всички аспекти на личността - физически, умствен, емоционален и психически.

Тя има за цел постигане на хармонично развитие на личността, баланс в емоциите, действията и мислите. Йога е нашата същност и състояние, нашата вътрешна сила, с която се изявяваме.

Тя ни учи как да поддържаме високо своето енергийно ниво, как да дишаме правилно, да се храним правилно, да бъдем Себе си. Учи ни да засилваме ума си, да чистим негативностите, да развиваме добри навици, да бъдем грижовни, да развиваме волята си и как да бъдем здрави. Участвах  в републиканските състезания на Българска йога федерация, в началото като демонстрант, а по-късно като съдия. През 1996-1997 г. завърших курс за учители по йога към катедра "Следдипломна квалификация" на НСА „Васил Левски"- гр. София , организиран съвместно с Българска федерация по йога и започнах да споделям моя опит в йога. Продължих да черпя знания с течение на годините посещавайки следните събития:

27-29.03.2015 - семинар на Свами Анандананда "Подготовка за крия йога";

11.2014 - квалификационен курс в гр. Пловдив - "Традиционното разбиране за пранаяма и методи за нейното преподаване", лектор д-р Б.Р. Шарма (директор на йога института „Кайвалядхама", Лонавла, Индия);

5-17.08.2014 - Семинар със свами Сатядхарма "Чакрите - психология, символика и практики" - гр. Банско;

10.2013 - Световна конференция по йога, Bihar School of Yoga в Индия;

22.12.2012 - 13.01 2013 - Индия - Йога пурнима Рикхия и Сатсанг седмица в Мунгир;

7.06.2013 - Лекция, свами Сатядхарма "Йогийската медитация и нейното значение в съвременния живот" УАСГ;

13 14.10.2012 - Семинар със Свами Анандананда "Йога техники за пробуждане на вътрешния потенциал според Шри Вигяна Бхайрава Тантра";

17-19.06.2012 - семинар Чакра садхана, лектор Свами Сатсанги, Правец;

4-7.03.2011 - "Прана видя" семинар, лектор Свами Муктидхарма от Нова Зенландия;

15-16.10.2011 курс-семинар по марма йога и аюрведа на тема: "Татва Вичара - анализ и идентификация на татвите" със Свами Вишвашакти

12.2011 - Йога пурнима Рикхия, Индия;

01.2012 - Сатсанг седмица Мунгир, Индия;

14-16.05.2010 - Лекция и семинар на тема "Марма Йога и Аюрведа", Свами Вишвашакти Сарасвати;

10.2010 - Сита Калянам - Индия;

17-21.05.2009, лекции и практически упражнения на тема "Медитацията - според Раджа йога, Гяна йога и Бхакти йога със Свами Сатядхарма;

7-28.12.2008 - Посещение на Индия - огнена церемония и ашрамски престой;

30-31.05.2008 - Сатянанда Йога Симпозиум, София, НДК;

10.2006 - семинар на тема "Прана, пранавидя и татвите" , Свами Анандананда, Италия;

11.2004 - курс " Татва шудхи", Свами Сатядхарма, Рикхия, Индия

4-6.09.2004 - семинар "Нада йога и Татва шудхи", Свами Анандананда, Италия;

Продължавам да се уча всеки ден с благодарност към учителите, които ме вдъхновяват и насочват в правилната посока.

Занимава се с кундалини йога

Занимава се с йога от дълги години. Отначало сама, а впоследствие с йога учители. През 2004 год. попада в курс по кундалини йога. От 2008 год. е преподавател по кундалини йога, акредитиран към френската федерация "Тантра - Кундалини Йога". През 2010г. получава посвещение и духовно име от основателя на френската федерация и ученик на Йоги Бхаджан - Ананд Шараби.

Занимава се с народни танци

Петя Стоянова открива красотата на народните танци още в детството си. Като самодеец в местното читалище тя възпитава у себе си отношение към българския фолклор. Работила е като учител по музика и ръководител на ученически танцови колективи в няколко столични училища; като хореограф преподава в 5 ОУ "Иван Вазов", читалище "Христо Смирненски 1945" и в 51 СОУ "Елисавета Багряна". Участвала е във фестивали на народното творчество с танцовия колектив на Денс Мания център.

График

  ПРОГРАМА ЗА ЙОГА

ден от - до зала инструктор
[22.02] - Четвъртък19:00 - 20:30Зала: ОгънЖивко

Цени

  ЦЕНИ ЗА ЙОГА И ДРУГИ УСЛУГИ

услуга цена
Всички видове Йога (на посещение) 10 лв.
Народни танци (на посещение) 10 лв.
Тенсегрите (на посещение) 10 лв.
Карта за 4 посещения (всичко без Тенсегрите) 32 лв.
Карта за 10 посещения (всичко без Тенсегрите) 70 лв.