Истинският масаж е дело на две силни ръце и едно любящо сърце

Масажът се смята за един от най-добрите начини за релакс и грижа за тялото. Той повдига тонуса и е прекрасна възможност да се освободите от стреса. Масажът е една от най-приятните процедури, които притежават физиотерапевтичен ефeкт – активизира собствените защитни сили на организма и възстановява неговите функции, стимулира лимфната система и облекчава извеждането на токсините.

Масажи - АЙЯ Студио

...

Видове Масажи

Масаж с мед

Масажът с мед е един от най - полезните за човешкия организъм. Той действа едновременно като лечебен, релаксиращ, антитоксичен масаж и влияе силно тонизиращо. Посредством него в организма се усвояват редица полезни витамини и минерали.

Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при простудни и грипни заболявания, артроза, белодробни заболявания, чернодробни болести, главоболие, безсъние, депресии, синдром на хроничната умора и др. Той се явява чудесно антитоксично средство, подсилва имунната система, премахва стреса, напрежението и чувството на безпокойство. Лечебният масаж с мед е уникален - подобрявайки обмяната на веществата той стимулира вълна от енергия и след процедурата човек се чувства като прероден. Масаж с мед не се прави на хора, алергични към продукта.

Юмейхо терапия

Юмейхо терапията се прилага най - вече при проблеми в опорно - двигателния апарат, изкривявания на гръбначния стълб, при болка и напрежение, притиснати нервни окончания, влошено кръвообращение и подтиснати функции на вътрешните органи. Освен при подпомагане лечението на заболявания на опорно - двигателния апарат, този масаж се прилага и при заболяване на сърдечно-съдовата, дихателната, храносмилателната и вегетативната нервна система. При него се обработват всички стави и мускули и се цели тяхното отпускане, снема се напрежението, възстановява се еластичността на мускулите, ускорява се кръвообращението, премахва се умората и се засилва имунната система. Включват се техники за дълбока обработка на сухожилия и мускули заедно с мануални техники за отблокиране на стави, наместване и фиксиране, чрез изтегляне и усукване, като така се постига дълбок лечебен ефект. Целта на този вид масаж е освобождаване на заседналите в ставите отрови, както и освобождаване на защипвания, които могат да засегнат и вътрешни органи. Това е терапия за увеличаване на жизнените сили на организма, за постигане баланс и хармония на Човека със себе си и със заобикалящия го свят.

Рефлексотерапия

Рефлексотерапията представлява древен лечебен масаж на ходилата - масаж чрез прилагане на натиск с палеца на определени области на крака, които отговарят на всички части на тялото, включително органите. Постига се цялостно отпускане, релакс; подобрява движението на кръвта и лимфата. Действа освежаващо и възстановяващо на уморените крайници и балансира енергията. Целта е, да се предизвика възвръщане на баланса в организма чрез активиране на собствения потенциал на тялото за изцеление, което се постига с възстановяване на нормалното движение на енергийните потоци в тялото.

Класически масаж

Масажът се смята за един от най-добрите начини за релакс и грижа за тялото. Той повдига тонуса и е прекрасна възможност да се освободите от стреса. Масажът е една от най-приятните процедури, които притежават физиотерапевтичен ефeкт – активизира собствените защитни сили на организма и възстановява неговите функции, стимулира лимфната система и облекчава извеждането на токсините.
Той се прилага като профилактично или лечебно средство за всеки човек, осъзнал, че масажа е здраве, липса на всякакъв стрес и напрежение.

Релаксиращ масаж

Релаксиращ масаж – средство за постигане на баланс и хармония! Потопете тялото и духа си в сладък делириум насред напрегнатия ден и се почувствайте освободни от негативния заряд на стреса. Ще бъдете удивени от способността на тялото само да генерира биохимични реакции, с които в подходяща среда да възстанови хармонията си. Подходяш при умора, физическо и психическо претоварване. Резултати: успокоява и тонизира мускулите, подпомага движението на кръвта, стимулира лимфния поток и прави съединителната тъкан на ставите по-еластична. Укрепва общото физическо състояние. Леките и плавни движения, характерни за релаксиращия масаж са истинска наслада за сетивата.

Вулканични камъни

Горещите (вулканични камъни) увеличават кръвния поток и клетъчния метаболизуъм в третираните зони, мускулни и ставни болки, като в същото време упражняват релаксиращ ефект върху мускулите, успокояват болката и хроничните възпалителни процеси. Терапията с камъни се препоръчва при хора подложени на стрес, безсъние, напрежение както и при циркулаторни нарушения.

Антицелулитни процедури

Целулитът е болестно състояние, което се развива в резултат на неравномерно отлагане на мазнини, локални нарушения на кръвообръщението и лимфообръщението, както и отслабване еластичността на кожата. Процедурите срещу целулит са успешни в рамките на програми с минимум 8-10 процедури в съчетание с домашна грижа. Те са още по - ефективни, когато се прилагат като програми, комбиниращи - апарати работещи с вакуум (разбива мастните депа), лимфен дренаж (елиминира застоя на лимфата и така подобрява обмяната на веществата, храненето на тъканите и активното извеждане на токсините, и втечнените от вакуума мазнини), терапии за конкретна форма на целулит, в които влизат обвивания, маски, масажи, хидротерапия и др.

Вакуумен масаж

Благодарение на вакуум апарата механично се въздейства на целулита и натрупаните мазнини, които се изхвърлят чрез лимфата. Използва се за въздейства на стрии, като подпомага заглаждането релефа на кожата. При терапия с уреда се постига ускоряване на кръвната циркулация, дренирането на токсините от тялото става през мастните и потните жлези, стимулира се метаболизма и се елиминират излишните мазнини по тялото, възстановява тонуса на мускулите.

Лимфен дренаж

Мануалният лимфен дренаж е масаж с лек, ритмичен натиск и изпомпване на лимфата. Първо се освобождават големите лимфни басейни, които постепенно изтеглят лимфата и от по-малките лимфни съдове. Като се въздейства върху меките тъкани на лицето и тялото, с цел да се постигне премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове.

Много е важно всички пациенти с хронични заболявания на лимфната система, които ще си правят масаж или самомасаж у дома, да знаят, че лимфният дренаж започва с освобождаване пътят на лимфата от горе на долу. Масажът е по-различен от всички останали и ако се работи в обратна посока често не само остава без ефект, а и засилва болката и блокажа на лимфата в тъканите. Лимфният дренаж оказва невероятно положително въздействие върху организма, установявайки равновесие между течностите в него. Най-често го прилагаме при бременност (оттичане на крайниците), целулит, различни хормонални проблеми свързани с общо задържане на течности в цялото тяло, както и като общ масаж антистрес и за засилване на имунната система.

Лечебен масаж

Лечебният масаж се прилага при различни заболявания на опорно - двигателният апарат и нервната система в подостър и хроничен стадий и има за цел не само лечение, но и профилактика на усложненията съпътстващи много заболявания. Оказва въздействие и на подкожните тъкани, на различните части на тялото, а в някои случаи и на вътрешните органи.Най-добре изразен ефект и подобрения от лечебен масаж има при: дископатии; лумбаго; дискова херния (преди и след операция); болки в гърба от различно естество; артрозни изменения в ставите; мускулни схващания; при хроничен плексит; след травматични увреди и др.

Детоксикация

Детоксикатора е уред, който с помоща на диод и вода извършва детоксикацията и подпомага самопречистването на организма. Потапят се краката във вода и се добавя сол след, което се включва апарата. След няколко секунди милиони йони нахлуват в тялото ви и започват да неутрализират токсините и отпадните вещества. При процедурата, продължаваща 30 минути, от вас се отделят частици мазнини, слуз, токсини и др. отпадни вещества, който остават във водата.

Масажисти

При нас в АЙЯ Студио работи екип от изключителни професионалисти - масажисти и кинезитерапевти, които познават добре тайните на тялото. Те ще ви помогнат да се отпуснете, релаксирате и ще помогнат за всеки проблем, свързан с мускулатурата и моториката.

Цени

  ЦЕНИ ЗА МАСАЖИ

вид масаж масажист продължителност цена
Гръб класически Стела 30 мин. 24 лв.
Гръб лечебен Стела 40 мин. 30 лв.
Цяло тяло класически Стела 60 мин. 35 лв.
Цяло тяло лечебен Стела 60/70 мин. 45 лв.
Меден масаж Стела 40/50 мин. 35 лв.
Вулканични камъни Стела 70/90 мин. 40 лв.
Релаксиращ "Антистрес" Стела 50 мин. 35 лв.
Рефлексотерапия Стела 30 мин. 30 лв.
Антицелулитен Стела 40 мин. 30 лв.
Антицелулитен - 10 процедури Стела 10 х 40 мин. 250 лв.
Вакуум масаж Стела 30 мин. 15 лв.
Лимфен дренаж - цяло тяло Стела 40 мин. 35/40 лв.
Лимфен дренаж - 10 процедури Стела 10 х 40 мин. 250 лв.
Юмейхо терапия Манчо 60/70 мин. 70/90 лв.
Детоксикация Манчо 30 мин. 10 лв.
Рейки сеанс Манчо 50/60 мин. 35 лв.